tiistai 1. marraskuuta 2016

Minäkin haluan osallistua Movemberiin!

Niin se tuli. Marraskuu ja Movember. Postaus mikä on ehkä jännittänyt eniten ja saanut jopa kädet tärisemään. 
Mutta ei haittaa. Minä rakastan noita oman elämäni isoja ja pieniä miehiä ja minäkin haluan osallistua Movemberiin!  Lahjoittamalla rahaa sekä tietysti kuvaamalla.

Marraskuun jokaisen viikon tiistaina klo 22 jälkeen julkaisen kuvia viiksekkäistä naisista.

Sanotaanko, että missään kuvauksissa ei olla koskaan naurettu yhtä paljon kuin näissä! Toivottavasti se saa hymyn sinunkin huulillesi. Ja viiksimalleja mahtuu edelleen mukaan. Laita viestiä ja tule kuvattavaksi! Saa tulla omissa viiksissä, mutta minultakin niitä löytyy. ;)

Ja nyt niitä kuvia!
Onhan tämän projektin esittely tietenkin aloitettava omilla viiksikuvilla.

Jos muistatte sen synttäripostauksen, niin näitä kuviahan minä silloin otin, harjoittelin tulevia kuvauksia varten.




Tässä tietoisku suoraan Syöpäsäätiön sivuilta:

MOVEMBER

Viiksiä kasvattamalla varoja syöpätutkimukseen
Syöpäsäätiö on marraskuussa järjestettävän Movember-kampanjan pääyhteistyökumppani. Kampanjan ideana on viiksiä kasvattamalla kerätä varoja syöpätutkimukseen. Kerätyillä varoilla tuetaan suomalaista eturauhas- ja kivessyöpätutkimusta. 
MovembeWall posterrin tavoitteena on varojen keräämisen lisäksi kasvattaa tietoutta terveyteen liittyvissä asioissa. Movember järjestettiin ensimmäisen kerran Australiassa vuonna 2003. Suosittu kampanja on sittemmin levinnyt Australiasta ympäri maailmaa. Kampanjan nimi juontaa juurensa englannin kielen sanoista ”Moustache” = ”Viikset” ja ”November”= marraskuu, jotka yhdistämällä nimettiin marraskuu uudelleen.
Tänä vuonna viidettä kertaa Suomessa järjestettävässä kampanjassa on mukana useita julkisuuden henkilöitä urheilupiireistä, esimerkkinä jääkiekkoilijat Camilo Miettinen ja Ville Peltonen, sekä tuore jalkapallon Suomenmestari Mika Väyrynen.
Miksi varoja tarvitaan?
Vuosittain noin 5000 miehellä todetaan eturauhassyöpä. Suurin ongelma eturauhassyövän tutkimuksessa on pahanlaatuisuuden tunnistaminen. Syöpäkasvain on lähtökohtaisesti aina pahanlaatuinen, mutta eturauhassyövässä erityisesti  kasvainten kasvu- ja leviämisvauhti vaihtelee huomattavasti. Nykykeinoilla ei pystytä riittävän tarkasti erottamaan nopeasti eteneviä kasvaimia hyvin hitaasti etenevistä. Kun PSA-testejä tehdään paljon, joutuvat hoitoihin myös monet sellaiset miehet, jotka eivät niitä tarvitsisi – ainakaan vielä. Toinen tutkimusongelma liittyy siihen, miten eturauhassyöpää voidaan hoitaa tuloksellisesti mahdollisimman vähäisin sivuvaikutuksin, ja miten estetään kasvaimen lähettämät etäpesäkkeet.
Kivessyöpään sairastuu vuosittain noin 130 miestä. Yli kaksi kolmasosaa tapauksista todetaan 20-40 -vuotiailla miehillä. Harvinaisuudestaan huolimatta kivessyöpä on nuorten miesten yleisin syöpä. Kivessyövän tutkimuksessa tarpeet liittyvät entistä turvallisempien ja tehokkaampien hoitojen kehittämiseen.
Miehet – tulkaa mukaan!
Movemberiin voi osallistua rekisteröitymällä osoitteessa fi.movember.com marraskuun alussa. Tämän jälkeen miehet eli MoBrot antavat viiksiensä kasvaa Movemberin loppuun asti.
Miesten tarkoituksena on kerätä mahdollisimman paljon tukijoita viiksienkasvatusprojektilleen. Myös naiset ovat tervetulleita mukaan. Kaikki lahjoitukset ohjautuvat Syöpäsäätiön kautta miesten terveyden hyväksi.
Rekisteröitymisen voi tehdä täältä >>https://fi.movember.com
Lisätietoa: finland@movember.com


Movember 2016 -varat käytetään eturauhassyöpäpotilaiden elämänlaatuun keskittyvän tutkimuksen edistämiseen. Potilaiden itse antaman, eturauhassyöpähoitojen vaikutuksiin liittyvän tiedon karttuessa tulevatkin eturauhassyöpäpotilaat hyötyvät, kun hoitojen valinnassa voidaan ottaa paremmin huomioon potilaiden omat kokemukset. Tutkimuksen tarkoituksena on taata potilaalle ja lääkärille tulevaisuudessa paremmat tiedot potilaan elämää vähiten rajoittavan hoidon valitsemiseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti